Chokoladeskolen  //  Kurser

Er du vild med chokolade? Så sæt fingrene og tænderne i en af Chokoladehusets workshops eller foredrag. Her kan du smage, dufte, mærke og høre om chokoladens gode egenskaber og historie. Chokolatier Thormar Thorbergsson og Tine Buur elsker chokolade så meget, at de gerne vil lære fra sig. Lav sjove kreationer, udformninger og fyld. Få smagsprøver og kaffe undervejs og tag dine chokolader og flødeboller med hjem bagefter. Du kan også få opskrifter med hjem.

Vi har ikke faste kursusdage, så du kan bare byde ind med de datoer, hvor du kan komme, så ser vi om det passer.  For nærmere information om foredrag og workshops kontakt Tine eller Thormar på 66122272.

Du kan også  komme forbi Chokoladehusets butik i Nørregade i Odense. Du må gerne sende en mail til thormar@odensechokoladehus.dk. Vi glæder os til at se dig i vores åbne chokoladeværksted.

Sådan startede det…

I Chokoladehuset i Odense oplevede Tine og Thormar en masse venlige og nysgerrige kunder, der gerne vil vide mere om chokolade. Thormar fandt derfor på, at invitere dem til at komme efter lukketid og se, hvordan man laver chokolade. Butikken var helt fyldt med mennesker, og det var startskuddet til det åbne chokoladeværksted.

Chokoladeforedrag

Stik af fra kontoret og få en anderledes teambuilding oplevelse. I en uhøjtidelig og munter tone fortæller vi om kakaofrugten, kakaoplantager og skabelsen af chokolade. Undervejs kan I stille en masse spørgsmål, som for eksempel “Er chokolade sundt?” Få svaret og nyd en kop kaffe og smag på eksklusive chokolader undervejs. Minimum 10 personer. Varighed 1½ – 2 timer. Vi anbefaler dette foredrag som et godt udgangspunkt, inden man giver sig i kast med det åbne chokoladeværksted. Årstiden afgør, hvilke smagsprøver, der er på programmet udover chokolade. Det kunne for eksempel være skyris, jordbærkage eller julekonfekt. Ingredienser (Det får du..) Præsentation  med chokolade- og kakaoens historie Vin og kaffe . Eksklusive chokolader. Kaffe og te. Kage eller flødebolle.

Polterabend

Er du eller dine veninder pjattede med chokolade? Hvorfor så ikke fejre polterabend på en SØD måde. Send bruden ind i ægteskabet med god smag og chokolade til sin mand. Bruden bliver udfordret på sine kreative evner med chokolade, ofte til stor morskab for veninderne. Morskaben og kreativiteten munder ud i en chokoladegave til den kommende mand. Undervejs er der smagsprøver til alle på chokolade, kager, vin, , kaffe og te. Vi kan også nogle gange lokkes til at vise, hvordan man laver flødeboller,  eller chokoladepynt. Ingredienser (Det får du..) vi servere kaffe og vin. Chokoladesmagsprøver. Chokoladegave til den kommende mand. Tips og tricks. Glitter og højt humør.

Flødeboller med fri fantasi

Nu kan du prøve at blive mester i disciplinen flødeboller -. Man lærer at sprøjte og hånddyppe flødebollerne og pynte dem efter fri fantasi-princippet. Chokolademesteren deler ud af sine bedste tips og tricks undervejs. Vi laver flødebolleskum. Bunden laver vi af  marcipan. Efter denne dag burde de fleste være klar til at lave flødeboller i eget køkken. Minimum 10 personer. Varigheden er 2-2½ time. Ingredienser (Det får du..) . Alle får deres flødeboller med hjem. Alle får et opskrift med hjem.Vi servere vin,  kaffe, te eller sodavand. Tips og tricks fra chokolademesteren. Mulighed for at købe råvarer med hjem.

Spis chokolade til vin og sprut

Vin, whiskey, rom og chokolade. Passer det sammen? Det smager vi os frem til …. Chokolatieren matcher chokolader og vin eller likør og fortæller om oprindelsen af begge. Når man drikker vin bliver man snaksagelig. Det skaber en god stemning, og der er masser af tid til at stille spørgsmål og fortælle, hvordan det smager. Måske prøver vi også at matche øl til chokoladen. Du får masser af eksklusive smagsoplevelser og gode råd undervejs. Minimum 10 personer. Varighed cirka 2 timer. Et godt arrangement til en herreaften, men tag gerne damerne med. Vi anbefaler en taxa hjem bagefter, da man godt kan blive lidt bedugget undervejs. Ingredienser (Det får du..) Whiskey, rom, likør, snaps, kaffe, te og snús. Man får lækker chokolade og kager. Tips og tricks fra chokolademesteren. Mulighed for at købe chokolader, vin og sprut med hjem.

Fyldte chokolader

Tilbring et par timer i chokoladeparadis. I fællesskab gennemgår vi hvordan man laver en chokoladeganache (chokoladefyld). Derefter lærer I at tempererer chokolade og at støbe chokoladekonfekt. Undervejs smager vi masser af chokolade og Thormar fortæller om de forskellige tekniker når man fremstiller chokolade. Vi serverer selvfølgelig kaffe og vin til chokoladerne. Varigheden er cirka 2 timer. Udgangspunktet er minimum 10 deltagere. Ingredienser (Det får du..). Alle får deres chokolade med hjem. Alle får et lille opskrift med hjem. Tips og tricks fra chokolademesteren.

Efter dit ønske

På dette kursus hjælper vi dig med noget specifikt, som du ønsker hjælp til. Det kan være chokolade i madlavningen eller kunsten at lave macarons. Vi hjælper fagfolk som kokke, konditorer og bagere, der har brug for træning. Vi hjælper dem, der skal til svendeprøve eller til en konkurrence. Men også dem, der vil have træning i basale teknikker. Hvis der er brug for det, kommer vi gerne ud til eksempelvis dit bageri og hjælper jer med kageproduktionen. Kurset er normalt for en eller to personer, men det kan også være for en større flok. Bare ring til os på 66122272 eller kom forbi butikken i Nørregade og fortæl os, hvad du ønsker hjælp til.

Tilmelding af grupper

For nærmere information om foredrag og workshops kontakt Tine eller Thormar på 66122272 eller send en mail til thormar@odensechokoladehus.dk.

Vi glæder os til at se dig i vores åbne chokoladeværksted.

Gavekort til 1-2 personer

Køb et gavekort . Vi samarbejder med dgda.dk og med dette gavekort kan man melde sig på vores kurser.

Chokoladeskolen on the road
Vi sætter hjul på vores foredrag om chokolade og besøger virksomheder, foreninger og selskabslokaler i det danske land. Det hele foregår i en uhøjtidelig og munter tone, når vi fortæller om kakaofrugten, kakaoplantager og skabelsen af chokolade. I kan smage på eksklusive chokolader undervejs. Og vi kan tale om, hvorvidt chokolade er sundt. I må gerne stille masser af spørgsmål.

Varigheden er 2-2 ½ time. Som udgangspunkt skal der være 25 deltagere. I hjælper med at dække transportudgifter medmindre I er mange, så er det ikke nødvendigt.

Ingredienser (Det får du..)
Præsentation på overhead med chokolade- og kakaoens historie
Eksklusive chokolader.
Kage eller flødebolle.
Og en overraskelse.
Vin og øl.
Kaffe og te.

Odense Chokoladehus

ODENSES LOKALE

CHOKOLADEVÆRKSTED

Håndværk og kreativitet

Personlig service, kvalitet og hygge

Åbningstider : Tir-Fre 10-17 & Lør 10-13:30
Adresse : Nørregade 32, Odense, DK-5000
Tel : +45 66 12 22 72